Helyben hogyan? Fiatalok a településeken konferencia – 2022

Hogy mi a közünk az ifjúsági munkához? Belecsöppentünk.

A képzéseket a szakmai munka követte.

  • Több műhelyben is benne voltunk trénerként, ahol feladatunk elsősorban az volt, hogy közös gondolkodásra hívjuk az ifjúsági munkában érdekelt szakembereket, önkormányzati dolgozókat, ifjúsági munkásokat, referenseket, elsősorban a fiatalok döntéshozásba való bevonásának lehetősége mentén. Ebben a témában a legtöbb önkormányzat még gyerekcipőben jár.
  • Együtt dolgoztunk 2022-ben a tatai és a mórahalmi önkormányzattal. Mindkét városban elkezdődtek a szakmai egyeztetések a lehetséges partnerekkel, akiken keresztül, illetve akikkel szeretnék a fiatalokat elérni, véleményüket kikérni a települések ifjúsági projektjeikkel kapcsolatban.
  • Benne vagyunk a Municipalities4Democracy nemzetközi képzésben, ahol az Európai Unió ifjúsági területen dolgozó önkormányzati munkatársaival működünk együtt.
  • Dolgozunk szegregátumokban, ahol próbáljuk feltárni, hogy milyen ügyek érdeklik az elsősorban általános iskolás korú fiatalokat, és ezek mentén alkotunk velük. Ezeken a helyeken koncentrálunk arra, hogy a lányok is megszólítva legyenek.  

Ezekkel az ügyekkel kerültünk fel kicsit az hazai ifjúsági munka térképére (tényleg, bocsánat, nem terveztük előre), és feltehetően ezek miatt hívtak meg minket a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság által szervezett Helyben hogyan? Fiatalok a településeken konferencia – 2022-ra, mint kiállítót sok más remek szervezet mellett. Az eseményre az érdeklődés miatt a regisztrációt leállították, de várólistára még fel lehet kerülni.  

Vélemény, hozzászólás?